Vad som är bra

Jag är hemma och är trött och fryser som en tok.Jag hostar snart lungorna ur mig, det är inte så trevligt. Men vad som är bra är att jag hur snart som helst ska åka på en lång resa. En lång resa som jag har sett fram emot så himla länge och varit så otroligt stressad och nervös över men nu ska det äntligen bli av! Jag har lite resfeber men försöker lugnt och metodiskt hålla mig kvar i den kursen jag läser nu och nogrant planera min packning.
Vad som mer är bra är att när jag kommer hem igen kommer det nästan vara vår. Jag som brukar älska alla årstider är trött på mörker och kyla, jag fryser! Nu vill jag önska min kära Anki en trevlig resa, vi ses i Dar es Salam!

Det här kortet är taget en juni kväll på gotland när jag ch Micke var ute och lekte vid havetoch klätrade i berg. 

                                                                                 


Projekt jul

Nu sitter jag i söderköping med min nya dator :) Ingen dålig julklapp och tack så mycket. MIn släkt är här och vi har lyckats trycka ner ytterligare lite käk i magen.
Julen har varit helt kanon. Mestadels har vi spelat Nintendo Wii i söderköping, ätit mat och degat. Det är bra och helt välbehövligt. Jag tänker absolut vänta några timmar till innan jag börjar få dåligt samvete över mina studier. Ikväll blir det fest! jag är deg seg som aldrig förr men det blir alltid trevligt när man kommer ut!
Anki medelande mig om att hon är i Tanzania om en vecka, vilket innebär att det jätte snart är dags för mig!! jag jobbar frebilt för att inte bli hypernervös. Det går fint..eller nåt
Ha en trevlig jul

Helg

Jag har hittat en ny passion i livet: Nintendo Wii. Har ni spelat? Det är helt otroligt roligt. Jag boxades hela kvällen igår och idag är jag helt mör i kroppen! Bästa julklappen om man vill lägga lite pengar.
Det hände mer roliga saker i mitt liv igår. Jag var nämligen på spa på Söderköpings brunn och det var inte heller särskilt dåligt. Jag fick massage i en halv timme och sen låg jag och mamma och syrran och bubbla bubbelpool i flera timmar. Det hela avslutades med en riktigt fin tre rätters middag på Algatan 6. Lyxigt värre!!! Jag njöti fulla drag och tyckte att jag var värd varenda minut!
Idag har Micke gjort julskinka och knäck! Jag har knäck mellan tänderna och kommer snart rulla till Tanzania

Natt

Jag har varit ganska dålig på att uppdatera bloggen på sista tiden. Jag har liksom inget att skriva. Det är inget roligt att varken skriva eller läsa om tenta-vånda och annat tjaffs.


December

Varning! det här bli ett klago-inlägg så om du redan är på dåligt humör kommer du ine bli på bättre av att läsa det här! Jag fattar inte var den här månaden tar vägen!!?? Jag planerar och strukturerar (jag vet inte min starka sida direkt) men det går ialla fall inte ihop sig!
Nu satte jag mig vid datorn med en kopp kaffe och funderade lite, det var schysst och bra! Men jag är verkligen så dålig på att hantera livet när det blir lite pressat. På något sätt så tror jag att saker och ting går fortare, blir bättre gjorda och så vidare om jag bara springer lite fortare, tränger undan någon långsam pensionär i kön eller sover några timmar mindre per dygn. DÅLIG INSTÄLLNING!! Allt man gör måste ju helt enkelt få ta den tid det tar. Innerst inne i mitt lilla trånga huvud vet jag ju dessutom att den stress jag just nu tycker finns omkring mig bara existerar hos mig och att det bara är jag som kan hantera den. Om jag dessutom ytterligare en gång så ligger jag faktiskt ganska bra till i planen inför resan.
Att ta en kopp kaffe, sätta sig framför datorn och skriva av sig lite var nog klokt just nu, jag fick rensa skallen lite och nu ä jag redo för att inta mer fräsch kunskap om bakterier i sår. JIPPI!


Om att prioritera

Ja det mesta om dagarna handlar ju om att prioritera, att prioritera sin tid och att välja rätt aktiviter. VARJE december-månad känner man sig ju som den tråkigaste människan i världen tycker jag. Det är så mycket som ska göras och hinnas på dessa korta mörka dagar, vilket är så otroligt roligt och inspirerande på ett sätt och på ett annat sätt tråkigt eftersom man måste tacka nej till vissa saker, alla som känner mig vet att jag vill hinna ALLT!jag vill vara med överallt. Jag tycker inte om att säga "nej jag hinner inte- idag heller". MEN nu har jag kanske ändå kommit till freds med den meningen, man kan helt enkelt inte hinna med allt. Och 2009 blir mitt beslutsamma, fokuserade år när jag väljer vad jag vill göra och det jag inte hinner eller känner för får vara. Är det någon som hört mig lova att bli beslutsam och fokuserad förrut :)??

Sjuk

JA! jag som aldrig är sjuk är sjuk. Stackars mig :( Men idag mår jag nog lite bättre, tack Alvedon! Jag har sovit sen halv tio igår kväll tills typ nu. Det var skönt och ganska välbehövligt. Jag kan tycka att det är lite mysigt att vara sjuk i en timme ungefär, sen tröttnar jag. Nu har jag tröttnat. Jag ser en hög av litteratur  och en hög med tvätt som skulle behöva plöjas men mitt huvud känns som deg så vi får se vad jag orkar. Jag fick ett hett tips om att se på CSI istället, det lät lockande.
Igår testade vi våra intervjuer på Åsa, det blev bra! Dessutom verkar det som det trillar in ett par kronor till på stipendie-kontot! Det är alltid välkommet!

Någon som har några bra tips på vad man kan syssla med en mörk dag när man är sjuk, utan att rastlösheten svämmar över??

Till Ditte




                                                                                          
Idag tänker jag på min älskade vän Ditte som jag vet behöver en massa omtanke just nu! Det förtjänar hon! Hon är den modigaste bruden jag känner och jag hoppas att hon snart inser det själv också! Och jag tänker alltid på Ditte och hennes stora familj när jag hör den här sången av Mikael Wiehe!

Här är en sång till modet
Den är till alla dom
som vågar tro på morgondan
fast natten är så lång
Här är en sång till modet
en liten, enkel låt
Det kanske verkar meningslöst
Men jag sjunger den ändå

Här är en sång till modet
till glädje, hopp och skratt
Till dom som tror på kärleken
fast hatet är så starkt
Till alla som slår sej samman
Till alla som ställer krav
Till dom som vet hur svårt det är
och ändå säger "ja"

Här är en sång till modet
hos dom som vågar se
Som inte låter tysta sej
men säger som det är
Till alla som bygger broar
Till alla som släpper in
Till dom som tror att människan
kan göra det, hon vill

Här är en sång till alla
som vägrar att ge opp
Till dom som kämpar vidare
fast livet är så hårt
Till alla som vågar längta
till nåt, dom aldrig sett
Som inte låter kuva sej
men håller på sin rätt

Här är en sång till modet
Den är från mej till dej
En liten enkel visa
med det, jag helst vill säg
Så vårda den väl och lär den
och nynna den ibland
För då växer den och sprider sej
i hela Sveriges land

Kurs-start och lite bilder

Idag har jag startat kursen sår och sårläkning i Linköping. Det verkar intressant men mastigt och jobbigt och åka buss när man är van vid tio minuters cykelväg till skolan! Jag kom nyss hem och känner mig riktigt seg i huvudet.

Här bjuder jag på lite bilder från helgen
.
        Vi åkte paddan till liseberg. Det var mysigt för man fick pepparkakor och glögg men riktigt kallt.       





Hemma

TACK Micke my love för en helfin helg i Göteborg! Det behövde vi och det var vi väl värda efter mycket och plugg och eftersom jag ska vara borta halva vintern. Om någon missat en rolig nyhet kan jag medela att jag har en snygg guld ring på vänster ringfinger, Micke och jag har förlovat oss :)

Vinternstips är i alla fall helt klart Göteborg: checka in på ett schysst hotell, gå på gratis museér, besök lisebergs julmarknad och strunta i julklappar!!
Puss och kram!

Ordning och reda

Japp det är helt enkelt mitt nya ledord! Nu är det strukturerade listor, rensade garderober och våttorkning som gäller!!! Hej och hå!
Det är färdig-skolat/jobbat för den här veckan. Det känns skönt och bra! Jag har städat lägenheten och tvättat tio maskiner tvätt på eftermiddagen, nu är det helg!
Igår tjatade Micke på mig att vi skulle gå och se på Emil Jensen som var på besök i vår stad. Jag var trött och less som vanligt men gick efter lite övertalning med på det. Och det var så otroligt bra! Nästan så bra att jag höll på att börja grina!Jag blev så glad för att någon talar emot dumma normer där vi underkastar oss själva och istället uppmanar folk att tro på det de gör!!!! Hejja! Det var riktigt roligt, inspirerande och sorgligt på samma gång!!
Ikväll blir det adventskonsert med studentkören,nej jag sak inte sjunga, bara titta tack och lov!Helt okej att göra andra saker än att gå till friskis och svettis på sin fritid!

Om det är någon som läser min blogg regelbundet kan jag medela att jag inte kommer uppdatera i helgen (tror jag) för jag och Micke åker till Göteborg imorn!

Lugnet har lagt sig

Nu har jag tentat en av två tentor den här veckan. Imorn är det matte som gäller och jag tänker att statistiken får bestäma hur det kan tänkas gå :) Nä då men hur som helst känns det som jag har träningsvärk i huvudet, jag bedömer att jag är färdig pluggad för den här veckan. Imorn får det gå som det går!
Tentan idag har jag verkligen ingen aning om hur det gick. Det var en skriftlig del där jag verkligen gjorde bort mig och en muntlig där jag gjorde bättre ifrån mig, vi får se hur resultatet blev. Nu har ett välförtjänt lugn lagt sig och det behövs nog också för att få lite energi tills imorn!
Micke och jag tog en slappeftermiddag, sånt som jag hört att studenter har möjlighet att göra ibland men vilket jag märkt av dåligt på sista tiden. Micke bakar lussebullar, jag har sovit och nu ska jag ladda upp för lite spinning!
Idag var jag i djuraffären och där fick jag träffa en nymfparakit och en leuguan, det ni!
Ha en trevlig kväll för det tänker jag ha!

Måndags kreativ!

Idag har jag och min partner in crime (Anki alltså) haft en kreativ måndag om jag får säga vad jag tycker! Vi har repeterat det som antas vara viktigt iför morgon-dagens stora tenta! Nu känns det bra att kunna lägga det hela åt sidan och så får det gå som det år imorgon helt enkelt!
Efter plugget i skolan drog jag en sväng på stan för att köpa cykel-lampor, det var lättare sagt en gjort men snart så ska min fina cykel också lysa så ja syns i mörkret!

Sen har jag gjort världens godaste lasange till middag:

Hackad fryst spenat- så mycket som man vill ha
En burk krossade tomater
Hackad gul lök
Lasange plattor
En stor burk keso
Stek lök, häll i tomaterna och spenaten och låt det hela koka ihop. Krydda med vad du gillar
Varva sedan lasange plattor, spenatsås och keso, kör i ugnen och det blir verkligen kanon gott!!! Helt vegetariskt och billigt också. Gott med typ vitkåls sallad eller en bönsallad till!

I övrigt hade jag tänkt att testa vad den eländiga foten dög till idag  och ta ett gympapass men i ärlighetens namn känns den inte så särskilt bra så det får bli simhallen istället! Det är också skönt för då kan man basta också! Men sen får det vara nog med låg-intensiv träning. Jag är trött på att ha ont i foten, kan ju inte ens ta mina vanliga promenader och det är fuktansvärt irriterande!! För jag har så mycket energi (inte kalorier, utan mental energi alltså!!!) jag måste bli av med och då är det helt perfekt att röra på sig ordentlligt! När jag blir gammal och flyttar till hemmet ska jag få gå ut och springa hur mycket jag vill och när jag vill. Fram tills dess ska jag se till att det hänt en del inom vården.

Kul att jag får lite kommentarer iaf, gärna flera!!
See you!

RSS 2.0