Antligen kan jag uppdatera!

Nu hoppas jag att det ska fungera att uppdatera den här bloggen! Vi har mycket begränsad tillgång till internet och därför har jag inte uppdaterat förrän nu.


Nu är jag i alla fall på plats på Mchukwi mission hospital i Tanzania. Det var en lång resa hit som tog 26 timmar längre än beräknat. På grund av förseningar från stockholm så missade jag planet i London och blev fast där ett dygn. Kvällen efter att jag anlänt till London fick jag flyga till Nairobi och därifrån vidare till Dar es Salam. Från Dar fick jag skjuts med personal från sjukhuset hit. Det var en resa som tog ungefär två timmar. Men sedan en vecka är allt frid och fröjd och jag är framme. Vi bor i ett hus i ett litet samhälle i anslutning till sjukhuset där vi mestadels arbetar med vår uppsats om dagarna. Det finns inget att göra direkt eller handla och vi har ingen elektricitet förutom tre timmar på kvällen så jag känner mig fullständigt fokuserad på mitt arbete. Det är mycket nya intryck att fundera över och det är tur att jag har Anki här som kan ge mig intressanta infallsvinklar på saker och ting. Den här veckan som kommer skall jag även få vara med och se hur det fungerar på sjukhuset.

Idag har det varit en handelserik dag. Vi fick vara med pa ett kejsarsnitt. Det var inte utan att jag blev lite rord nar den lilla plutten antligen efter manga timmars kamp kom ut till varlden.


I sondags var jag (hör och häpna) varit i kyrkan. Hela det här lilla samhället verkar gå dit på söndagar vilket är en ovanlig företeelse i min lilla värld. Cermonin tog drygt tre timmar och det var uppskattningsvis 50 grader varmt där inne. Gudstjänsten präglades mestadels av massor av musik och dans och det var otroligt roligt att vara med på. Den sista timmen var mest predikan på swahili vilket jag inte riktigt var med på J men eftersom Anki har rutin på kyrkbesök fick jag underhålla mig med hennes svenska bibel så länge. Nu är jag en erfarenhet rikare  

Nu faller mörkret här, så nu måste jag preparera mig med myggmedel, Jag hoppas att jag skall kunna blogga mer framöver och även lägga ut lite bilder, men ni får gärna skicka mail till mig på [email protected]. Om ni är intresserade av att ringa så har jag ett annat nummer än hemma och det kan man få om man skriver och frågar ;)

Take care!

Emma


Trevlig resa

Nu är det bara timmar kvar tills jag ska ut och flyga. Ut och flyga ensam, men med Anki som väntar på andra sidan ekvatorn. Idag "sågs" vi på chatten och det känns tryggt att veta att hon är där. De senste dagarna har varit riktigt köriga, del spå grund av mig och mitt eget huvud men även på grund att tentor och strul med banken. Nu känns det som det hela kommer att ordna sig och jag ska försöka att glädja mig åt att jag ska ut och fara. Resan som vi har planerat så otroligt länge kommer äntligen att bli av!

Sist och innan jag åker: TACK alla mina älsklingar som ställer upp på mig när jag gråter, är stressad och dessutom när jag klantar mig och bara får skylla mig själv. Jag älskar er! Några av er ser jag i Tanzania i vinter och några av er får jag längta efter och träffa när jag kommer hem.
Följ mig gärna här på bloggen och skicka gärna mail till mig
Ha det så fint Januari och Februari för det tänker jag ha!
                                                       
                       

RSS 2.0