Söndags koma

Jag har verkligen beklagat mig här i bloggen hela veckan över att det varit mycket i skolan, men det har det verkligen varit. Jag har pluggat stenhårt och diciplinerat tills igår eftermiddag. När jag lagt undan böckerna igår var det dags att städa och fixa lite här hemma och sen iväg på kvällens äventyr. Idag var det som om hela panik-veckan kom ikapp mig för även om jag tog det lugnt med dricka+att jag gick hem tidigt igår så är jag helt paj idag. Micke och jag drog en shopping runda och sen var jag helt slut. Så nu har jag legat i sängen hela dagen och sett på CSI, druckit ett par liter thé och ätit pepparkakor. Men det är väl vad söndagar är till för, att bara ta igen sig och inte behöva göra något.

Det var mycket trevligt att se roligt folk igår!


God dag nya tag!

Ja det är sant som Linnéa skrev, att jag faktiskt har fått en resa betald tack vare min utbildning! Tack för lite ny energi!
Nu tänker jag ta helg.
Igår var jag hos Pontus och kollade in hans nya lägenhet, det var riktigt fint. Skönt att jag blev iväg släpad, annars hade ja legat hemma och tyckt synd om mig själv. Jag fattar inte det här jävla martyr-syndromet som jag drabbas av varenda gång innan tentor! Martyr-emma försvann hur som helst igår och jag hade en mycket trevlig kväll!
Idag blire middag hos Alex och sen får man se vad Norrköping har att bjuda på. Jag ska ialla fall träffa den här snyggingen som jag har längtat efter riktigt länge nu!

Martyren Emma

Jag är trött på att gå i skolan och att jobbajobbjobba utan att få betalt utan itsället för att få betala tillbaka!!!. Jag är trött på att läsa och att ryggen känns som en sten! och jag är trött på mig själv som inte bara kan lägga undan böckerna och tycka att jag haft en bra plugg dag och vara nöjd så!Ikväll behöver jag gå och träna så jag får rensa hjärnan lite- motion är den bästa medicinen mot stress helt enkelt!!

Tack för fina kommentarer :) Tar gärna emot flera!


Dagen,kvällen och resfeber

Ja det känns mer och mer att resan till Tanzania närmar sig! Där jag ska spendera sju veckor i vinter med att skriva min c-uppsats i omvårdnad! Det kommer bli ett otroligt äventyr och jag längtar verkligen, men det går inte att komma ifrån att jag emellanåt känner mig helt sjukt nervös!!!! Men det är kanske sunt. Jag försöker ialla fall fokusera på det jag gör nu och inte på en massa annat. Fokus på målet helt enkelt. Och det är verkligen vad som krävs just nu! Jag är helt förvirrad i neurologi-världen, om nerver, hemisfärer och cerebrala artärer. Nu tog jag en pluggpaus och det finns en risk för att den varar resten av det här dygnet. Men på onsdag har jag tentat klart för ett tag och tänker ta mig en välförtjänt lång-helg med min lovely Micke och åka till Göteborg och gå på julmarknad!

I kväll ska jag ha emma-hemma-kväll. Det är skönt och vara själv ibland. Jag har provat ett nytt linssoppa recept som jag hoppas smakar gott. Men innan det tänkte jag avverka en timmes spinning med pulsmätaren! Det är helt sjukt roligt att följa sin puls och anpassa träningen helt efter sin egen förmåga och kapacitet! Om ni inte har provat kan verkligen rekomendera det! Träningen blir dessutom mycket mer effektiv!
Ha en trevlig kväll!

Skärpning!

Jag kan faktiskt se att folk läser vad jag skriver. Nu får ni skärpa er; kommentera vad jag skriver så jag vet att ni finns!

Så, då fick jag klaga lite också, härligt. I och för sig har det varit en riktig klagar-dag idag. Vi har haft terminsutvärdering, vilket i sig är väldigt bra. Jag tycker att det är viktigt att uttrycka sina åsikter, både de kritiska och de positiva. MEN jag blir så trött på tjaffs, gnäll och totalt orelevant klagande! Det är väl fullkomligt omöjligt att ta åt sig kritik om man inte får några förslag på hur saker och ting skall bli bättre.

Min nästa fundering för dagen är om det här behovet av att skriva blogg är något som är skapat av min små-stadsuppväxt. Som ett behov av att folk ska veta vem man är och vad man gör liksom?? "Det du inte vet om dig själv, vet alla andra".- gammalt Sörpings-ordspråk.


Snö

Ja idag kom då verkligen första snön,lite mysigt tycker jag nog. Om det inte vore för att jag har fått riktigt ont i min fot i helgen. Och nu när snön kommit kan jag inte cykla och då blir det ganska jobbigt att transportera sig. Jag får försöka följa Mickes råd att hålla mig så stilla som möjligt, vi får se hur det går. Det är inte min starka sida,
Idag har jag avklarat en bra skol-dag. Jag var riktigt utvilad från helgen och det var schysst! Innan det blir kväll och CSI tänkte jag läsa lite om tromboser och Waran. Det är roligt det!

Om bloggen

Bloggen heter just nu: en blogg om dagens i-landsproblem. Det är nämligen vad den bör handla om, just för att det ungefär är vad som händer hos mig; helt vardagliga i-landsproblem och funderingar!

Idag läste jag en mycket intressant debattartikel i tidningen som handlade om hur media rapporterar om diverse bantningsmetoder. När jag läste den slog det mig hur jag helt enkelt gått på den rapporteringen, att jag inte ens reflekterat över att det hela är ett sätt att sälja lösnummer och knappast har något syfte att folk ska må bra på lång sikt! Och här ska man vara påläst om det so gäller hälsa och ohälsa och så har man köpt ett så billigt knep! Det tåls verkligen att fundera på, vad är det vi läser egentligen?
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=569

Nog om bantningsmetoder. Micke och jag gick till ett fik idag som har de största bullarna som jag någonsinn sett idag! Jag har kollat in dem genom skyltfönstret hela hösten och idag var det helt enkelt dags att slå till. De var riktigt goda :)
Kvällen tänkte vi spendera genom att smälta de underbara bullarna, lyssna på en radiodokumentär och se på film.
See you!

Och TACK Tobbe som var den första att kommentera bloggen!


Söndagar

Det sämsta med att jag ska jobba i vården de närmaste 40 åren är att jag kommer att vara tvungen att arbeta på söndagar. Söndagar är nämligen helt heliga för mig. Jag älskar söndagar. Det är ju typ de enda dagarna som man helt legetimt inte behöver göra någonting alls. den här dagen har jag hittils spenderat med att äta frukost i typ en timme, plöja DN och diskat. Det är fina söndags aktivieter det!
Lördagen blev lyckad och jag fick träffa en nymfparakit. Jag som är rädd för fåglar tyckte till och med att den var riktigt söt.

Lördag

Nu skaffade jag en ny blogg. Jag fick nog av blogspot. Jag tyckte dom var dumma och jag fick inte odning på kommentarerna. Någonstans i bakhuvudet har jag en känsla av att det kanske är jag som är förbannat oteknisk.

Idag har jag gått en riktigt lång och härlig promenix i vinter-solen med min kära Joanna. Det var mycket trevligt! Sen har jag läst en del om hjärnan och dess underliga funktioner. Det är intressant med mycket att ta in och förstå till tentan. Försöker att fokusera på det som skall göras till tentan nu och inte en massa annat. Alla förberedelser inför resan och uppsatsen får vänta lite.
I kväll blir det i alla fall lugnt. Jag ska till Asken en sväng och lyssna på när min kära vän spelar skivor. Men fram tills dess blir det quality time med den här lilla prinsessan


Ny blogg

Jag fick aldrig ordning på blogspot så nu byter jag!
Här finns jag istället!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0